Résonance, een vertrouwd adres voor violen, altviolen, cello's en violen da gamba.

Résonance is in 1998 opgezet door Eric Matser en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste verhuurder van strijkinstrumenten in Amsterdam en omstreken.

Verhuur, verkoop en andere activiteiten

Eric Matser heeft een vergeten Nederlandse componist herontdekt, diens muziek laten uitgeven en een biografie (2021) over deze ‘Hollandse Chopin’ geschreven. Zijn naam is Gerard von Brucken Fock (1859-1935), een Zeeuw die ook verdienstelijk schilderde. Zie hiervoor de pagina De Hollandse Chopin op deze site.

Verhuur

Als u kinderen in de groei heeft is huren van een instrument het handigst. Anders krijgt u een hele verzameling kinderviolen aan de muur. Het is bovendien altijd afwachten of hij of zij viool of cello spelen leuk blijft vinden. Résonance zorgt voor onderhoud, nieuwe snaren, een goed behaarde strijkstok en eventuele reparaties. Er komt de laatste jaren nauwelijks schade voor, maar als u dat wilt kunt u zich verzekeren.

Verkoop

Door de jaren heen heb ik heel wat mooie instrumenten aangekocht. Ik ga de komende jaren afstand doen van de allerbeste instrumenten uit mijn verzameling. Er komen dus mooie kansen om een fijn instrument te bemachtigen. Ook aan mijn zeer goede strijkstokken zal ik niet blijven kleven. Er zitten veel bijzondere exemplaren bij.

Reparaties

VANAF 2022 WORDEN GEEN REPARATIES VOOR DERDEN MEER UITGEVOERD.

Toebehoren

U kunt alleen nog voor snaren (Jargar, Tomastik Dominant en Evah Pirazzi) en hars bij Résonance terecht (op afspraak).

Waarom Résonance?

25 jaar ervaring

Résonance is in 1998 opgezet door Eric Matser. Hij heeft zich gespecialiseerd in het afregelen van strijkinstrumenten in kleine maten en is op dit gebied een absolute expert. Hij schroomt niet een manufactuur-instrument dat 'te dik in het hout is' volgens principes van Stradivari aan te passen.

Duizenden klanten gingen u voor

Duizenden hebben de weg naar de Gerard Doustraat 149 inmiddels gevonden.

Grootste verhuurder in Amsterdam

Résonance Vioolbouw is uitgegroeid tot de grootste verhuurder van violen en cello's in Amsterdam en omstreken.

Hoge kwaliteit en een goede service

Résonance streeft naar een lage drempel, een hoge kwaliteit en een goede service. De klanttevredenheid is dan ook groot.
logo-resonance_beeldmerk-logo

Berichten van klanten

Ewout van Dingstee (cellist)

'Ruime keuze en mooi instrument kunnen huren voor mijn zoon (9). Hij kreeg rustig de tijd om te proberen en zijn keuze te maken.'

Marielle

'Goede service, kundige vakman. Als iets direct gemaakt moet worden is wachten in de winkel ook geen straf, want het is prachtig. Klassieke muziek, schilderijen, oude instrumenten.'

Zilver Zwaantje (nog geen klant)

'Sfeervolle etalage waar ik graag langsloop.'

Michiel & Barbara Ellens - Hoogenboom

'Prachtige zaak met goede service en goede verhuur-instrumenten. Met volle tevredenheid cello gehuurd voor onze dochter. Aanrader!'