22 August 2009 13:48:02
Nieuwe website!
Résonance heeft een website! Op tal van vragen vindt u via deze website antwoord. De site wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Hieronder treft u actualiteiten aan.
 
 
16 May 2016 12:41:57
Bijna alles over Gerard von Brucken Fock

Op 22 okt. jongstleden werden 40 van de door mij ontdekte 152 piano preludes van Gerard von Brucken Fock gespeeld op een happening in het Conservatorium te Amsterdam. 9 Leerlingen van de pianoklassen speelden deze werken die nog nooit in het openbaar werden gehoord. De stukken dateren uit de periode 1924-1931, de rijpe fase van de componist. Het wordt algemeen beschouwd als een zeer grote vondst en een belangrijke aanvulling van het Nederlandse pianorepertoire. De preludes zijn uitgegeven in drie delen door Donemus Classic. De luxe uitgave op groot B5 formaat kost een duit (meer dan € 200) maar dan heeft u ook wat. Alleen voor zeer gevorderde pianisten geschikt. Er is ook een goedkope downloadversie beschikbaar. Zie hiervoor Donemus Webshop.

Verschenencd "Dämmerung"met o.a. de cellosonate van Gerard von Brucken Fock (Larissa Groeneveld en Frank van de Laar), World-première recording! Het blad Gramophone was enthousiast en de cd kreeg 4 sterren van Frits van der Waa (Volkskrant, (9 dec. p.8 2015). Te koop in mijn winkel voor € 19.50. 

De bladmuziek van de cellosonate en van de twee altvioolsonates van Von Brucken Fock is bij Donemus (webshop) verkrijgbaar. Er zijn daar ook goedkope downloads. 

Ook aan te bevelen is de dubbelcd uit 2011 met piano-composities, liederen, de eerste altvioolsonate en het Requiem van Von Brucken Fock. (van € 36.95 voor € 25.-)

Ik werk intussen door aan de biografie van Von Brucken Fock. (planning 2018)

Op youtube zijn diverse filmpjes te zien die op mijn initiatief zijn gemaakt, o.a. over de cellosonate en de late pianopreludes.

Zie voor meer informatie ook het laatste tabblad op de homepagina: Gerard von Brucken Fock, vergeten Nederlandse componist.

Eric Matser

 
21 October 2014 10:39:18
Ook meesterinstrumenten bij Résonance

Het is nog onvoldoende bekend dat Résonance ook (Nederlandse) meesterinstrumenten verkoopt. 

violen: Alfred Vidoudez, Johann Stüber, fam. Lannoy, Jan Willem Lindemann, Leo Matser, Geert Marree, Bram Cornet, van Leeuwen, Atze Sytsma, Adolf Römer, Charles Plumerel, school Ainé en diverse andere anonieme 18e en 19e eeuwse instrumenten

altviolen: Joseph Grienberger, Bram Cornet, Ciurba en diverse andere 18e en 19e eeuwse Duitse en Boheemse instrumenten.

cello's: Joseph Musil, Francois Breton, Johann Gottlob Seidel, Gerhardt Voigt en diverse andere 18e en 19e eeuwse Franse, Duitse en Boheemse instrumenten.

 
30 April 2017 23:00:00
Een nieuwe tak aan Résonance

Eric Matser is niet alleen een liefhebber van klassieke muziek, onbekende Nederlandse componisten, maar ook van 'klassieke' Hollandse schilderkunst tussen 1850 en 1950. Hij heeft in de loop der tijd (te) veel aankopen gedaan op veilingen en een deel van zijn collectie is nu te koop in de winkel aan de Gerard Doustraat 149. Er zijn ook originele tekeningen en etsen te koop voor spotprijsjes. Veel kunstwerken hebben als thema 'muziek' en verhogen de totaal-ervaring wanneer u een viool, cello of viola da gamba komt huren, kopen of laten restaureren.

 
30 April 2011 11:32:54
Actie! 50 % korting bij Résonance

De Amsterdamse Muziekschool geeft ouders met Stadspas kinderen tot 18 jaar 50 % korting op een strijkinstrument gehuurd bij Résonance. Inlichtingen (voorwaarden) bij Résonance.

 

 

 
29 August 2009 17:47:42
Resonance behaart ook strijkstokken

Een nieuwe beharing kost € 60.-. Eric Matser heeft tot nu toe meer strijkstokken dan instrumenten gemaakt. Hier een voorbeeld van de 'kop' van een kindercello strijkstok.